Individueel

Home / Voedingsconsulten / Individueel


Voedingsadvies individueel

Ieder mens is uniek en reageert anders op voeding en zijn/haar omgeving. Het is dan ook belangrijk om voedingsadviezen individueel af te stemmen op de persoon. Hierbij wordt gekeken naar verschillende aspecten die op dat moment spelen. Tijdens de intake inventariseren we samen de aanwezige klachten (denk aan moeizame stoelgang,  allergieën of vermoeidheidsklachten). Daarnaast houden we rekening met het seizoen waarin we leven, aangezien ons lichaam in de zomer andere behoeftes heeft dan in de winter. Ook het temperament volgens de elementenleer (lucht, vuur, aarde en water) is van invloed op welke voeding ons lichaam nodig heeft en wordt besproken tijden het consult.

Wanneer u op consult komt is het belangrijk om de week voorafgaand bij te houden wat en hoeveel u eet en op welke tijdstippen u eet. Het veranderen van een voedingspatroon dient geleidelijk stap voor stap plaats te vinden. Daarnaast dient u mild te zijn voor uzelf als het even niet lukt zoals u gedacht had, aangezien stress ook een negatieve invloed heeft op uw eetpatroon en eetbehoefte.

Kinderen worden steeds inactiever (minder sporten) of hyperactiever (overprikkeld), nuttigen steeds minder natuurlijke voeding en krijgen steeds meer additieven binnen.

Hierdoor ontstaan bij veel kinderen reeds in hun jeugdjaren klachten die kunnen voortkomen uit overgewicht. Herkent u bovenstaande symptomen bij uw kind? Ik nodig u graag uit om samen met uw kind een consult te volgen, waarbij u praktische tips en inzichten ontvangt om hier de gewenste draai aan te geven.

Leuke tip voor moeder en kind, leer hoe je gezonde tussendoortjes, shakes en smoothies maakt!

75 minuten | € 47,-