Over de producten

Home / Martina Gebhardt / Over de producten


martina_gebhardt_01Cosmetiek stamt uit het Griekse woord KOSMOS wat betekent wereldorde en ordening van de natuur. Moderne cosmetiek is de kunst van het behouden van deze orde en daarmee het lichaam mooi te houden.

De oudste recepten stammen uit het oude Egypte en toonden ons dat het mogelijk is om uit zuivere natuurproducten de heerlijkste crèmes te vervaardigen. Synthetische conserveringsmiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en parfums waren destijds niet bekend en ook niet nodig.

Bijenwas en wolwas zijn een voortreffelijke basis voor crèmes. Zij bevatten een natuurlijke emulgator die de huid mooi zacht en elastisch maken. Zuivere etherische oliën, propolis en rozenwater remmen de bacteriegroei en voorzien daarmee als mild conserveringsmiddel.

De oude Egyptenaren en de indianen wisten veel over het natuurlijke ritme en het effect op de bereiding, wanneer een product, (met name geneesmiddelen en cosmetiek), op het juiste moment werd vervaardigd. Toen behoorde de bereiding van verpleegmiddelen in de handen van medicijnmannen en heelkundigen. Zij observeerden de loop van de sterren en de maan en ontdekten dat plantenextracten, indien op een bepaald moment vervaardigd, een hogere helende werking kregen. Nog altijd vervaardigen de oorspronkelijke bewoners van Midden-Amerika etherische oliën en zalven volgens kosmische wetten. Veel van deze wijsheid wordt in de biodynamische teelt weer hergebruikt.

De vooruitgang in de moderne chemie heeft veel veranderd. De moderne industrie heeft zich toegelegd op eenvoudig te gebruiken chemische grondstoffen en minerale oliën die jarenlang houdbaar zijn en de crèmes een mooie witte glans verschaffen. Als resultaat zien we een alsmaar toenemend aantal allergieën en huidziekten de kop opsteken.

Martina Gebhardt vervaardigt zuivere natuurproducten producten zoals de natuur het bedoelt heeft. De kwaliteit van huidverzorgingsmiddelen staat en valt met de versheid van de grondstoffen en haar bereiding. Het zijn met name de verse kruiden en oliën die de producten van Martina Gebhardt tot de hoogste kwaliteit maken. De grondstoffen zijn overwegend van gecontroleerde biologische teelt (kbA) of Demeter-kwaliteit.