Gebruik Martina Gebhardt natuurproducten

Home / Martina Gebhardt / Gebruik Martina Gebhardt natuurproducten


Alle cosmetische producten dient u met mate te gebruiken, zodat de natuurlijke functies van de huid worden ondersteund en niet belemmerd. Door een crème met de ideale pH waarde van 5-6 te gebruiken, helpt u de huid haar natuurlijke zuurgraad bescherming te bewaren.

Er bestaat geen middel dat de veroudering van de huid volledig kan verhinderen, maar de natuur heeft een overvloed aan plantaardige oliën en kruiden die de elasticiteit en vitaliteit van de huid bewaren en u een gezond uiterlijk geven. Geen enkele chemische imitatie kan de huid zo goed verzorgen en beschermen als natuurlijke substanties.

Martina-Gebhardt-Happy-AginProbeert u simpel wat u bevalt, waar u “trek” in heeft.  U heeft toch ook niet elke dag zin in worteltjes? Hetzelfde geldt voor de huid. Het is niet zinvol telkens weer dezelfde werkstoffen toe te dienen omdat het lichaam/ de huid daar spoedig van verzadigd zal zijn. Martina Gebhardt producten heeft voldoende keus voor verschillende huidtypen om uw keuze te vereenvoudigen, maar tevens wordt aangeraden ook uw neus en gevoel te vertrouwen, omdat de in de producten verwerkte kruiden u informeren door hun geur. Als u een specifieke geur erg aangenaam vindt dan zult u ook harmoniseren met de aanwezige werkstoffen (affiniteit principe). Alle producten van Martina Gebhardt zijn overigens met elkaar te combineren.

De producten zitten in niet licht doorlatend glas, wat optimaal is voor de houdbaarheid. Daarnaast laat glas geen milieuonvriendelijke stoffen los!

Doordat ik nu zelf een jaar de producten van Martina Gebhardt gebruik en vrijwel alle producten heb uitgeprobeerd, kan ik u optimaal adviseren bij het kiezen van de juiste producten met deze geweldige prijs – kwaliteitverhouding

Toepassing

De meest gebruikte producten van Martina Gebhardt wat betreft gezichtsverzorging zijn:

 • De Crèmes (dag- en nachtcrème). Dit zijn volle, voedingsrijke dikkere crèmes die met name geschikt zijn voor de winterperiode of wanneer de luchtvochtigheid laag is).
 • De Face Lotions (dag -en nachtcrème). Dit zijn vloeibare crèmes die met name zeer geschikt zijn voor de zomerperiode of wanneer de luchtvochtigheid hoog is.
 • De Bronzing Fluid (vloeibaar getinte dagcrème). Dit is een vloeibare crème (face lotion) en bevat kleiaarde. Deze kleiaarde past zich qua kleur aan je huid aan. De huid wordt niet afgedekt en kan dus blijven ademen! Je ziet er gezond uit zonder het gevoel te hebben dat je een masker ophebt.
 • De Cleanser (reinigingsmelk). De reinigingsmelken zijn terugvettend en daardoor zeker in de zomerperiode gelijk een basis als nachtverzorging, u hoeft na het reinigen met de reinigingsmelk dan geen (vloeibare) crème meer te gebruiken, tenzij uw huid droog aanvoelt.
 • De Tonics. De verfrissende tonics zijn een basis voor het opbrengen van de (vloeibare) crème, maar zijn ook uitstekend geschikt om uw make up als finishing touch mee te fixeren. De tonics bevatten een zeer dun vernevelend pompje.
 • De lipbalsem. Een must have voor droge lippen.
 • De Oogcrèmes. Deze zijn er in een zomer en winter oogcrème.

Zowel de crèmes als de face lotions (vloeibare crèmes) zijn te gebruiken als dag- en nachtverzorging tijdens alle jaargetijden. U bepaalt zelf welke (vloeibare) crème u wanneer gebruikt. Leer hierin goed te kijken en te voelen waar uw huid op dàt moment behoefte aan heeft. Dit is namelijk niet voor iedereen hetzelfde.

Zelf adviseer ik om zeker in de lente en de herfst de crème met de face lotion (vloeibare crème) te mengen! Je doet dan (op de gewassen) handpalm wat crème (aanbrengen met een spateltje) en pompt daar een beetje face lotion (vloeibare crème) bij. Dit meng je en “stempelt” het vervolgens op gezicht, hals en decolleté. Dit ga je vervolgens goed inmasseren. Tevens uitstekend om je doorbloeding te activeren! Je huid is je dankbaar J . Wil je een mooi gezond uitziend tintje, dan gebruik je wat minder crème, maar wat meer face lotion (vloeibare crème) en brengt vervolgens als de vloeibare crème (face lotion) redelijk is ingedroogd bronzing fluid op gezicht, hals en decolleté aan . Twee keer pompen op handpalm, stempelen op huid en vervolgens uitsmeren.

Volgorde van productgebruik

Ochtendrose

 • Gezicht reinigen met koud/lauw water (in de zomer kan de huid koud water beter verdragen dan in de winterperiode). Heeft u een huid met veel talgafscheiding, dan kunt u beter de reinigingsmelk gebruiken.
 • Vervolgens tonic sprayen als basis voor de crème of face lotion (vloeibare crème).
 • Met spateltje de oogcrème aanbrengen. (De zomer oogcrème is een pompsysteem). Liefst de oogcrème inmasseren met de ringvingers. Hiermee kunt u namelijk het minste druk uitoefenen. Het ooggebied is namelijk vijf maal dunner qua huid als de rest van het gezicht.
 • Dan de (eventueel gemengde) crème en/ of face lotion op gezicht, hals en decolleté aanbrengen en vervolgens goed uitsmeren en inmasseren (goed voor de doorbloeding)!
 • Gebruik de bronzing fluid (met kleiaarde getinte vloeibare dagcrème) als u een gezond tintje wilt.

Avond

 • Gezicht reinigen met reinigingsmelk. Eerst handen wassen, reinigingsmelk op handpalm pompen, stempelen op gezicht, hals en decolleté en vervolgens afvegen met washandje of wattenpads (liefst van biologische kwaliteit). De baby-hydrofiel washandjes zijn er uitermate goed geschikt voor). Indien u overdag geen make-up gebruikt, kunt u eventueel de reinigingsmelk een beetje verdunnen, door deze op een vochtige handpalm aan te brengen.
 • Vervolgens tonic sprayen als basis voor de crème of face lotion (vloeibare crème).
 • Met spateltje de oogcrème aanbrengen. (De zomer oogrème is een pompsysteem). Liefst de oogcrème inmasseren met de ringvingers. Hiermee kunt u namelijk het minste druk uitoefenen. Het ooggebied is namelijk vijf maal dunner qua huid als de rest van het gezicht.
 • Dan de (eventueel gemengde) crème en/ of face lotion op gezicht, hals en decolleté aanbrengen en vervolgens goed uitsmeren en inmasseren (goed voor de doorbloeding)!
 • Droge lippen, de lipbalsem biedt uitkomst.

Bij vragen, bel of mail me gerust hierover