De receptuur

Home / Martina Gebhardt / De receptuur


De receptuur is samengesteld om de functies van de huid te ondersteunen. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw huid gezond blijft en in haar natuurlijke balans terugkomt.

De huidcrèmes bevatten ongeveer 50% vocht, onder andere kruidenextracten in zuiver bronwater, en 50% vethoudende substanties, o.a. plantaardige oliën, vetten en was. Dit komt overeen met de samenstelling van de hydro-lipide-laag ( de vet-vochtigheid ratio in onze huid) van een jonge vrouw van 20 jaar. Met name deze laag verdient ondersteuning omdat deze verantwoordelijk is voor de een vitale, mooie en gladde huid. Vocht inbrengende crèmes en puur vette crèmes of oliën verstoren het natuurlijke evenwicht en drogen de huid juist steeds meer uit.

In de huidcrèmes gebruikt Martina Gebhardt wolwas als emulgator. Het wordt gezuiverd in een spoel en centrifugeproces en resulteert in een praktisch pesticiden-vrije substantie. Wolwas is een voortreffelijke huidverzorgende werkstof, die bijzonder geschikt is voor de droge en naar allergie neigende huid. In diverse producten wordt als emulgator lecithine ingezet uit gecontroleerd biologische teelt. Alcohol uit kokosvet wordt als consistentiegever bijgemengd. Deze wordt door de huid probleemloos verdragen en maakt haar glad en soepel.

Kortom:

  • 100% natuurlijke grondstoffen
  • Geen natuur “gelijke” grondstoffen, tensiden, glycerine, titaandioxide, conserveringsmiddelen en geen alcohol in de crèmes en emulsies.
  • Meer dan 95% van onze grondstoffen wordt verkregen uit Demeter contractteelt of gecertificeerd biologische landbouw.
  • Geen dierlijke grondstoffen en dierproefvrij!
  • De vervaardiging is conform  ritmische, biologisch-dynamische uitgangspunten.
  • Alle producten zijn voorzien van zegel “gecertificeerd natuurcosmetica”
  • Alle producten, die het Duitse Öko-Test vakblad in de laatste 15 jaar heeft getest, zijn de Martina Gebhardt producten als (één van de) beste uit de test gekomen!

 

dementerMartina Gebhardt zijn Demeter gecertificeerde producten.

Als Demeter lid promoot Martina Gebhardt de producten met het Demeter kenmerk. Dat betekent dat tussen 90% en 100% van een grondstof uit Demeter contractteelt stamt. Demeter is de hoogst mogelijke kwaliteit en garantie voor natuurlijke grondstoffen met een zo laag mogelijk verontreinigingsniveau en de integratie van biologisch-dynamische processen (inachtneming van de maan fasen) tijdens de teelt, de verwerking tot grondstoffen en de vervaardiging van de producten.